עמותות ו ארגוני נוער מגיעים במגוון צורות. חלקם מנוהלים על ידי צעירים, בעוד שאחרים קשורים למוסדות גדולים יותר כמו כנסיות או גופים ממשלתיים.
קבוצות אלו מהוות משאב רב ערך לצעירים ולקהילה בכללותה. הם יכולים לסייע לצעירים בבחירת נושאים שחשובים להם, למצוא מרחב בטוח ולעבוד יחד לשיפור סביבתם.
מהי עמותת נוער?
עמותות נוער הן ארגונים של צעירים בעלי תחומי עניין משותפים. הם עשויים להיות פורמליים או בלתי פורמליים, ולפעול ברמה מקומית, לאומית או בינלאומית.
כמה דוגמאות לאסוציאציות אלו:
ארגונים אלה מנוהלים בדרך כלל על ידי חברי הקהילה, כחלק מבית הספר או הכנסייה שלהם או כגופים ללא מטרות רווח. לעתים קרובות, קבוצות אלו מתמקדות בנושאים חשובים לנוער כגון חינוך או בטיחות.
עמותות נוער קיימות כדי לתת לצעירים מרחב שבו יוכלו להתחבר לבני גילם בעלי דעות דומות, כמו גם למצוא תמיכה כשהם מתמודדים עם קשיים.
ארגוני נוער יכולים להיות מוקמים על ידי צעירים בעצמם או על ידי מבוגרים שרוצים לעזור. לא משנה באיזו גישה תינקט, לכל המעורבים יהיה חלק בהצלחתה.
בשני המקרים, מבוגרים צריכים לספק מבנה והדרכה לבני הנוער. הם גם צריכים לתת להם אחריות משמעותית לגבי תכנון וקבלת החלטות; זה יעניק לבני הנוער תחושת שייכות ויעצים אותם לבצע שינויים בחייהם וגם בסובבים אותם.
מה תפקידה של עמותת נוער?
עמותות נוער משרתות מטרה חברתית על ידי תמיכה בצעירים בהתפתחותם כבוגרים. פעילותם עשויה להיות מותאמת לצרכים של יחידים או קבוצות בתוך קהילה נתונה, והם עשויים אפילו לעסוק בעבודת הסברה כדי לקדם נושא.
עמותות נוער יכולות להיות מוקמות על ידי צעירים בעצמם או על ידי מבוגרים שאכפת להם מעתיד הצעירים. כך או כך, זה צריך לשמש מרחב בטוח שבו בני נוער יכולים לבטא את עצמם ולעבוד יחד לשיפור הקהילה שלהם.
בני נוער ברחבי העולם נעשים מעורבים יותר בעיצוב הקהילות שלהם. הם מצטרפים לגופים מנהליים כמו מועצות ספריות, מועצות בתי ספר ומועצות ערים; לימוד מיומנויות מנהיגות חשובות תוך יצירת קבוצות עמיתים מלוכדות כדי לחזק את הקשרים בתוך השכונה שלהם.
מועדוני נוער קיימים כדי לספק מרחב בטוח לצעירים לבלות, לדבר וללמוד על החיים. זו הזדמנות מצוינת ליצור מערכות יחסים וחברות תוך בניית ביטחון עצמי ועצמאות.
התיאוריות הפופולריות על גיל ההתבגרות מסכימות שהשפעה של קבוצת השווים היא חיונית לפיתוח אישיות וגיבוש זהות חברתית. הוא מספק לצעירים חוויה מהנה של אינטראקציה קבוצתית הקשורה לפעילות פנאי; לעזור להם לבסס גבולות חברתיים, לפתח את תחושת השייכות שלהם ולקבל אחרים כשווים (Cotterell, 1996).
ארגוני הנוער נובעים לרוב מבתי ספר, כנסיות, בתי כנסת או סוכנויות שירות סוציאליות; חלקם אפילו פועלים באופן רשמי מחוץ לבית של מישהו.
מה תפקידה של קבוצת נוער?
קבוצות נוער משמשות לתת לצעירים הזדמנות להעמיק את מערכת היחסים שלהם עם ישוע המשיח, לפתח כישורי מנהיגות ולטפח תחושת קהילה.
קבוצות נוער קיימות בכל הרמות – מקומיות, לאומיות ובינלאומיות. דוגמאות כוללות מועדונים חברתיים, קבוצות ספורט ועמותות דתיות.
חלק מהארגונים מתמודדים עם בעיות חברתיות כמו שימוש בסמים, אלימות וחינוך. אחרים נותנים עדיפות להתעוררות רוחנית וסיוע לצעירים לצמוח באמונתם.
לא משנה המטרה או היעדים של קבוצת נוער, מנהיגים חייבים להיות מחויבים למשמעת צעירים. עליהם לעסוק באופן קבוע בהדרכת לפחות חבר אחד בקבוצה כדי לעזור להם לצמוח מבחינה רוחנית.